Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każda kucharka ma swój sprawdzony przepis na idealny biszkopt.
Nic nie cieszy bardziej niż domowe danie, które łączy w sobie prostotę przygo...
Odsłon: 118
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 922
Zaserwuj to ciasto francuskie z wędzonym łososiem, gdy potrzebujesz efektowne...
Odsłon: 5593
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 67
Nic nie cieszy bardziej niż domowe danie, które łączy w sobie prostotę przygo...
Odsłon: 118
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 922
Zaserwuj to ciasto francuskie z wędzonym łososiem, gdy potrzebujesz efektowne...
Odsłon: 5593
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 67
Składniki
Z podanych składników przygotować biszkopt. Mąki z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko,białka oddzielić od żółtek,ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę,pod koniec ubijania dodawać partiami cukier,dodajemy stopniowo żółtka i miksujemy do połączenia. Do masy jajecznej wsypujemy mąki z proszkiem do pieczenia,delikatnie mieszamy łyżką do połączenia się wszystkich składników,wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia,delikatnie wyrównujemy górę i wkładamy do nagrzanego piekarnika,pieczemy w 180 C przez 35 min.do suchego patyczka. Gorący biszkopt wyjmujemy z piekarnika i odwracamy do góry dnem,ściągam tortownicę oraz papier i pozostawiam do wystygnięcia.