Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To stary przepis babci na niezawodny biszkopt.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102753
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1996
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5858
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5852
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102753
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1996
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5858
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5852
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszystą, białą masę (najlepiej trzepaczką ręczną będzie to trwało ok. 30 min mikserem krócej).
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodając porcjami delikatnie wymieszać z masą jajeczną.
Wylać do formy (średnica 26cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec do suchego patyczka. (ok. 30 min w temp. 180 st.)