Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasto z puszystym ptasim mleczkiem.
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 150
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2730
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 944
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 150
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2730
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 944
Składniki
- białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka następnie dodać mąkę zmieszana z proszkiem do pieczenia i lekko zamieszać , wylać na formę do pieczenia i piec ok 30min w temp.260-180 stopni -jedna galaretkę rozpuścić w 350ml wrzątku i ostudzić ,śmietanę ubijać i dodawać do niej po łyżce zimnej galaretki, następnie wstawić do lodówki pozostawić do zgęstnienia(tak aby nie zastygło mleczko całkiem na twardo!!!!) -drugą galaretkę rozpuścić w 400ml i pozostawić do zgęstnienia ale nie do stwardnienia -biszkopt przekroić na dwie części ,jedną posmarować dżemem i położyć na nim mleczko-równomiernie -następnie przykryć drugą częścią biszkopta i na wierzchu poukładać kawałki mandarynek tak aby przykryły cala powierzchnie ciasta i zalać tężejącą galaretka pozostawić w lodówce ok 1 godziny Smacznego!