Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki biszkopt z borówkami amerykańskimi.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8450
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6850
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4676
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327264
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8450
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6850
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4676
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327264
Składniki
Borówki umyć i osuszyć.
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na pianę. Wciąż ubijając dodawać po łyżce cukru a następnie po jednym żółtku. Do masy dodać przesianą przez sito mąkę i bardzo delikatnie wymieszać.
Masę wlać do tortownicy o średnicy 24 cm, natłuszczonej i wysypanej mąką. Borówki rozmieścić na powierzchni ciasta. Biszkopt piec przez około godzinę w temperaturze 180 st. Celsjusza. Ciasto jest gotowe, gdy wbita w nie i wyjęta wykałaczka jest sucha.
Po upieczeniu biszkopt wyjąć z piekarnika i wystudzić. Posypać cukrem pudrem.