Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię ciasta z galaretką. Ale zwykły biszkopt to już dla mnie za mało. A to jest ciasto szybkie w przygotowaniu, a wygląda i smakuje prawie jak tort.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5317
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 868
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11743
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1322
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5317
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 868
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11743
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1322
Składniki
*Białka ubić. *Żółtka ubić z cukrem, *dodać mąkę, mąkę z chleba świętojańskiego, proszek do pieczenia i kilka łyżek ubitych białek. *Połączyć. *Wyłączyć mikser i dodać resztę białek. *Wymieszać łyżką. *Wylać do tortownicy 26cm. *Piec ok. 30 min./180oC.
*Na wystudzonym biszkopcie ułożyć pokrojone w grube plastry brzoskwinie, *zalać tężejącą galaretką. Udekorować. Widoczna na zdjęciu galaretka została raczej ułożona łyżką niż wylana, co dało końcowy efekt nierównej powierzchni, takiej kryształowej. Lubię ten efekt. Ciekawie prezentują się na takiej powierzchni powtykane tu i tam ozdoby.