Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
 
            Jako, ze sezon na maliny jeszcze trwa, zapraszam dziś na pyszne i bardzo łatwe ciasto-biszkopt z kremem i malinami z galaretką. To ciasto często gości w moim domu, to taki pewniak, zawsze wychodzi i smakuje.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6226
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1917
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6226
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1917
 
         
         
                Składniki
Biszkopt Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie stopniowo dodajemy cukier wciąż miksując. Następnie dodajemy żółtka i wszystko miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy na najmniejszych obrotach do połączenia.Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy ciasto i pieczemy około 15 minut w temp 180 stopni. Wstawiamy do już nagrzanego piekarnika, pieczemy grzanie góra-dół.Upieczony biszkopt studzimy.
KREM Do garnka dajemy cukier, mleko i budynie. Wszystko mieszamy i zagotowujemy mieszając. Gotujemy do zgęstnienia i uzyskania gładkiego, gęstego budyniu. Budyń studzimy.Masło ucieramy na puch i stopniowo dodajemy do niego ostudzony budyń.
Gotowy krem wykładamy na biszkopt, na krem dajemy maliny a na maliny tężejącą galaretkę. (galaretki rozpuszczamy w 750ml wrzątku)
Ciasto powinno postać cała noc w lodówce.