Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z mąki kukurydzanej- ze słodkimi, sezonowymi morelami i galaretką.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8680
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7284
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327968
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8680
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7284
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327968
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrami, a białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z żółtkami. Mąkę wymieszać lekko z masą jajeczną i wlać do formy. Piec 35 minut w temperaturze 170 stopni, po upieczeniu biszkopt lekko opadnie. Po ostudzeniu posmarować biszkopcik dżemem, wyłożyć dojrzałymi morelami i zalać tężejącą galaretką. Owoce mogą być różne, w zależności od sezonu z odpowiednią galaretkę do owoców.