Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z mąki kukurydzanej- ze słodkimi, sezonowymi morelami i galaretką.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1398
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420842
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1889
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1398
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420842
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1889
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrami, a białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z żółtkami. Mąkę wymieszać lekko z masą jajeczną i wlać do formy. Piec 35 minut w temperaturze 170 stopni, po upieczeniu biszkopt lekko opadnie. Po ostudzeniu posmarować biszkopcik dżemem, wyłożyć dojrzałymi morelami i zalać tężejącą galaretką. Owoce mogą być różne, w zależności od sezonu z odpowiednią galaretkę do owoców.