Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt z makiem jest popularnym ciastem w Czechach, Słowacji czy Turcji. Jest niezwykle prosty w przygotowaniu i z powodzeniem możesz go zrobić nawet na chwilę przed przyjściem niespodziewanych gości. Zawsze wychodzi, a składniki raczej na pewno masz w domu, zwłaszcza jeśli często pieczesz ciasta. Spróbuj!
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24887
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6021
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 269
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24887
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6021
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 269
Składniki
W dużej misce rozbij jajko i dodaj olej oraz cukier. Miksuj przez 3 minuty. W osobnej misce wymieszaj mąkę, mak i proszek do pieczenia. Przesyp mieszankę powoli do masy jajecznej. Wlej mleko i wszystko zmiksuj na niskich obrotach do uzyskania jednolitej konsystencji. Formę do pieczenia o wymiarach 20x30 cm wyłóż papierem do pieczenia. Masę przelej do niej i równomiernie ją rozprowadź.
Piekarnik nastaw na 170 st. Celsjusza. Piecz przez 30 minut lub do suchego patyczka. Wyjmij i ostudź. Przygotuj krem. Śmietankę ubij na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Gotowy krem rozłóż równomiernie na zimnym już biszkopcie z makiem. Przed podaniem posyp deser dodatkowo makiem.