Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo wydajny i pyszny biszkopt z masa budyniowo jabłkowa zapraszam po przepis
Dzisiaj trochę rogalików przygotowanych do popołudniowej kawki. Rogaliki pros...
Odsłon: 46
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 531
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 218
Ryba w zalewie octowej to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego wykorzystania...
Odsłon: 329
Proste ciasteczka z imbirem i suszonymi morelami. Są delikatne, maślane i kru...
Odsłon: 95
Dzisiaj trochę rogalików przygotowanych do popołudniowej kawki. Rogaliki pros...
Odsłon: 46
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 531
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 218
Ryba w zalewie octowej to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego wykorzystania...
Odsłon: 329
Proste ciasteczka z imbirem i suszonymi morelami. Są delikatne, maślane i kru...
Odsłon: 95
Składniki
Przygotowanie masy jabłkowej jakla ze słoików wykladam do garnka i podgrzewam następnie dodaje3 galaretki mieszam by sie rozpuściły odstawiam by jabłka lekko przestygły .Można przysmażyć świeże jabłka jak nie mamy prażonych .
Przygotowanie polewy 10 gr margaryny ,2 łyżki cukru ,1 łyżka kakao i 2 łyżki wody daje do rondelka rozpuszczam i odstawiam by ostygła i zgasła .
Upieczony ostudzony biszkopt kroje na 2 blaty pierwszy umieszczam w formie w której piekliśmy biszkopt i wykladam masę budyniową na nią przestudzone jabłka przykrywam druga polowa biszkoptu .Wierzch ciasta polewam przestudzona polewą ozdabiam dowolną posypką ,gotowe ciasto wstawiam do stężenia na kilka godzin do lodówki a najlepiej na noc .Po dokładne wykonanie zapraszam na film i życzę udanych wypieków .
Przygotowanie biszkoptu z jajek oddzielam białka i ubijam z odrobina soli na sztywna piane dodaje po jednym żółtko i po łyżce cukier ubijam następnie dodaje mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao łącze składniki .Biszkopt piekę w nagrzanym piekarniku na środkowej półce w 200 stopniach bez trrmoobiegu 30 minut .Forma 28 cm
Przygotowanie masy budyniowej budynie gotuje wedle przepisu na opakowaniu tylko daje 3 szkl zamiast 4 mleka ,ugotowany budyń odstawiam do ostygnięcia .Gdy budy ostygnie ucieram go z miękka margaryna lub masłem dodając po łyżce budyniu na końcu dodaje wiórki kokosowe całość mieszam .