Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasto o kwaskowatym smaku
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7956
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 78
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7956
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 78
Składniki
Biszkopt upiec wg. swojego sprawdzonego przepisu (przepis na mój biszkopt znajduje się wśród moich przepisów) Najlepszy sposób aby ciasto nie opadło po wyciągnięciu z piekarnika to upuszczenie zaraz po wyciągnięciu na podłogę z około 40cm wysokości Masa cytrynowa: Wodę zagotować z margaryną, cukrami oraz sokiem cytrynowym, dodać startą skórkę cytrynową. Mleko wymieszać z mąką i dodać do masy gotować do zgęstnienia, należy pamiętać aby co chwilę mieszać masę. Biszkopt przekroić na 3 części, przełożyć lekko wystudzoną masą cytrynową. Pozostawić do całkowitego wystudzenia po czym wstawić blaszkę do lodówki - najlepiej na kilka godzin.
Lukier cytrynowy: 2 szkl cukru pudru, dadawać stopniowo maleńką ilość wody przegotowanej, nalezy uważać aby lukier nie był zbyt rzadki!! Na koniec dodać aromat cytrynowy. Polac ciasto i gotowe!!