Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto, które smakuje wyśmienicie.
Na nadprogramowe w lodówce białka polecam zrobić ciasto bezowe. Jest to łatwy...
Odsłon: 443
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 445
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 1982
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35223
Na nadprogramowe w lodówce białka polecam zrobić ciasto bezowe. Jest to łatwy...
Odsłon: 443
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 445
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 1982
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35223
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić pianę, dodać cukier i dalej ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem i dodać do piany, żółtka dodać także do piany. Wszystko delikatnie wymieszać. Biszkopt wylać na blachę i piec ok. 25 min. Po ostudzeniu podzielić na pół. Kisiele przygotować według przepisu na opakowaniu. Zdjąć z gazu i wsypać galaretki. Margarynę utrzeć. Do lekko przestudzonego kisielu dodać margarynę i wszystko razem utrzeć. Na pierwszy biszkopt wyłożyć masę, przykryć drugim biszkoptem. Można posypać cukrem pudrem.