Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto, które smakuje wyśmienicie.
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17242
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 130
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4871
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7608
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17242
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 130
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4871
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7608
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić pianę, dodać cukier i dalej ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem i dodać do piany, żółtka dodać także do piany. Wszystko delikatnie wymieszać. Biszkopt wylać na blachę i piec ok. 25 min. Po ostudzeniu podzielić na pół. Kisiele przygotować według przepisu na opakowaniu. Zdjąć z gazu i wsypać galaretki. Margarynę utrzeć. Do lekko przestudzonego kisielu dodać margarynę i wszystko razem utrzeć. Na pierwszy biszkopt wyłożyć masę, przykryć drugim biszkoptem. Można posypać cukrem pudrem.