Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto, które smakuje wyśmienicie.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 1274
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70343
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 240
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 1274
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70343
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 240
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić pianę, dodać cukier i dalej ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem i dodać do piany, żółtka dodać także do piany. Wszystko delikatnie wymieszać. Biszkopt wylać na blachę i piec ok. 25 min. Po ostudzeniu podzielić na pół. Kisiele przygotować według przepisu na opakowaniu. Zdjąć z gazu i wsypać galaretki. Margarynę utrzeć. Do lekko przestudzonego kisielu dodać margarynę i wszystko razem utrzeć. Na pierwszy biszkopt wyłożyć masę, przykryć drugim biszkoptem. Można posypać cukrem pudrem.