Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biszkopt z masą marchewkową i delicjami"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44440
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 36
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44440
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 36
Składniki
Biszkopt: żółtka wymieszaj z octem i sodą. Odstaw na 5 min. Białka ubij z solą i cukrem. Dodaj żółtka, zmiksuj. Dodaj przesiane mąki, wymieszaj. Ciasto wlej do formy (25 na 40 cm). Piecz ok. 20 minut w 190°C. Ostudź.
Masa marchewkowa: budyń ugotuj na soku marchwiowym. Wylej na ciasto, ułóż delicje. 3 Masa śmietanowa: galaretkę rozpuść w szklance gorącej wody, ostudź. Kremówkę ubij, dodając galaretkę. Posmaruj ciasto, posyp sezamem. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie