Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pianka jest pyszna, orzeźwiająca i robi się błyskawicznie.
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2955
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 45
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 413
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2955
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 45
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 413
Składniki
Upiec biszkopt z 5 jajek, wystudzić. Blaszkę wyłożyć papierem tak, żeby wystawał po bokach. Ugotować budyń, zimny utrzeć z masłem, czekoladę roztopić z masłem. Biszkopt włożyć do blaszki, rozsmarować masę, ułożyć truskawki, polać czekoladą.
Śnieżki i zimne mleko dać do wysokiego naczynia i ubić, do ubitej śmietanki stopniowo wsypywać galaretki i długo ubijać, żeby galaretka się rozpuściła. Piankę wyłożyć na truskawki, wyrównać. Wstawić do lodówki. Na drugi dzień oddzielić nożem boki i za papier można wyjąć ciasto, wtedy dobrze się kroi. Poza sezonem truskawkowym można użyć innych owoców i inny smak galaretki