Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pianka jest pyszna, orzeźwiająca i robi się błyskawicznie.
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 231
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 105
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 591
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 231
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 105
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 591
Składniki
Upiec biszkopt z 5 jajek, wystudzić. Blaszkę wyłożyć papierem tak, żeby wystawał po bokach. Ugotować budyń, zimny utrzeć z masłem, czekoladę roztopić z masłem. Biszkopt włożyć do blaszki, rozsmarować masę, ułożyć truskawki, polać czekoladą.
Śnieżki i zimne mleko dać do wysokiego naczynia i ubić, do ubitej śmietanki stopniowo wsypywać galaretki i długo ubijać, żeby galaretka się rozpuściła. Piankę wyłożyć na truskawki, wyrównać. Wstawić do lodówki. Na drugi dzień oddzielić nożem boki i za papier można wyjąć ciasto, wtedy dobrze się kroi. Poza sezonem truskawkowym można użyć innych owoców i inny smak galaretki