Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ta wersja raczej przeważa w ilości truskawek :) [dla owocowych łasuchów]
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2927
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 573
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3669
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 238
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 330
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2927
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 573
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3669
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 238
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 330
Składniki
ubić na sztywno białka, pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier, następnie po jednym żółtku i miksować
mąkę z proszkiem przesiać i wsypywać stopniowo do masy delikatnie mieszając łyżką
ciasto wylać na tortownicę (wyłożoną papierem do pieczenia)i łyżką uformować tak, żeby na bokach było troszkę więcej [nie zalezy nam na wyrośnieciu na środku]; piec pół godziny w 180 st.
na wychłodzonym biszkopcie poukładać fantazyjnie truskawki
przygotować 2 galaretki w mniejszych ilościach wody niż na opakowaniu (ja odjęłam chyba pół albo 1 szkl.-mniej więcej, przecież świat się nie zawali)
tężejąca galaretkę cytrynową wylać z czterech różnych boków tortownicy, a truskawkową z czterech przeciwnych i schłodzić w lodówce