Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 233
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 47
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17503
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 233
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 47
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17503
Składniki
ciasto: 6 białek+szczypta sody - ubić na sztywną pianę dodać na przemian żółtka, mąkę ziemniaczaną, tortową i proszek do pieczenia. Gotowa masę przelać do wysmarowanej masłem formy do ciasta. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 30 minut ( temp ok 180 C)
galaretki rozpuścić w gorącej wodzie - schłodzić. Kiedy ciasto nam się upiecze i również schłodzi możemy wyłożyć na nim poprzecinane na pół truskawki ewentualnie w całości, kiedy galaretka będzie już tężniała można zalać nią biszkopt z truskawkami.