Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka rolada to chyba najszybsza rolada do wykonania. Wszystko robi się na jednej blasze a potem zwija i gotowe. Oczywiście owoce można dać różne, ja dziś mam takie zestawienie jak widać. Na weekend i nie tylko idealna.
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11961
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 869
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 109
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2885
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11961
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 869
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 109
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2885
Składniki
Dużą blachę z wyposażenia kuchenki wyłożyć papierem do pieczenia. Obrane jabłka i rabarbar pokroić i rozsypać na blasze. Białka ubić dodając porcjami cukier. Potem dodawać po jednym żółtku a gdy masa się połączy dodawać po łyżce mąki zmieszane i przesiane z proszkiem do pieczenia. Ciasto delikatnie wymieszać rózgą a następnie wyłożyć je na jabłkach i rabarbarze. Rozprowadzić ciasto w miarę równo i wstawić blachę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Roladę piec 30 minut.
Po upieczeniu na blachę położyć drugą z wyposażenia piekarnika dnem do góry i delikatnie obrócić obie blachy. Górną blachę zdjąć, potem odkleić papier i zwinąć roladę. Na konie przełożyć ją na czystą ściereczkę, zawinąć i wystudzić na kratce. Posypać cukrem pudrem i udekorować miętą.