Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto w wykonaniu jest bardzo proste i bardzo szybkie. Możemy je upiec dla niespodziewanych gości lub tak po prostu na podwieczorek. Polecam i smacznego życzę.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 301
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 24530
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8926
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 715
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 301
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 24530
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8926
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 715
Składniki
Ciasto: Jajka wbijamy do miski, wsypujemy oba cukry i miksujemy na puszystą masę, następnie wsypujemy obie mąki, proszek do pieczenia i kaszę mannę i miksujemy na wolnych obrotach do dokładnego połączenia się składników.
Do pieczenia: Maliny delikatnie płuczemy i dokładnie odsączmy z wody. Czekoladę kroimy w małą kosteczkę. Czekoladę wrzucamy do ciasta i mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu ciasta układamy maliny.
Pieczenie: Ciasto pieczemy około 45 minut w temperaturze 170 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Upieczone studzimy.
Podanie: Gotowe ciasto kroimy i podajemy. Smacznego życzę.