Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biszkoptowe lizaczki do schrupania"
Szybka i smaczna
Odsłon: 13522
Polecam.
Odsłon: 71
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2014
Szybka i smaczna
Odsłon: 13522
Polecam.
Odsłon: 71
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2014
Składniki
Biszkopty włóż do woreczka foliowego, zawiąż. Rozwałkuj wałkiem do ciasta tak, by powstały drobne okruszki. Przesyp je do miski.
Do pokruszonych biszkoptów dodaj miękkie masło oraz cukier puder. Wsyp wiórki kokosowe. Starannie zagnieć gładką masę. Jeśli będzie zbyt gęsta, dodaj 1-2 łyżki kremówki.
Masę schłodź. Lukier rozpuść według przepisu na opakowaniu. Przelej do miseczki. Masę marcepanową podziel na dwie części. Połowę zagnieć z odrobiną niebieskiego (lub innego) barwnika spożywczego.
Ze schłodzonej masy biszkoptowej formuj w dłoniach kuleczki. Nadziewaj je jak lizaki na patyczki do szaszłyków i zanurzaj w gęstym lukrze, odstaw do zastygnięcia. Z białej i niebieskiej masy marcepanowej zrób czapeczki i oczy słodkich ludzików, pisakiem namaluj usta.Źródło: Świat kobiety