Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest puszysty, słodki i bardzo szybko znika....
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5655
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33951
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5655
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33951
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Składniki
Ciasto jasne:Ubic białka dodac cukier , żółtka(połaczone z olejem i octem) , mąki połaczone wczesniej z proszkiem ,piec 20 min 180 stopni
Masa ;2 szkl mleka zagotowac z cukrami- resztę połaczyc żółtkami i mąką.Gdy wleko zacznie wrzec dodac resztę skł i mieszac aż zrobi się krem,wystudzic . Masło utrzec dodac zimny krem i na końcu aromat utrzec na puszystą masę
Placek ciemny posmarowac częścią powidła na to poukładac bezy , przykryc połową masy , następnie jasny placek posmarowac powidłem(zostawic troszkę na wierzch placka)poukładac bezy i znowu masa ta co pozostała i ciemne ciasto.Górny placek posmarowałam bardzo cienko powidłem posypałam kolorowym kokosem i resztką bezy .