Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, puszysty spód, idealny jako baza pod różnego rodzaju tarty .
forma do tarty o średnicy 28 cm, mikser ręczny
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1857
Polecam, pychota.
Odsłon: 612
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1857
Polecam, pychota.
Odsłon: 612
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Składniki
Do miski wbijam całe jajka. Dodaję sól i cukier. Miksuję do uzyskania puszystej masy. Dodaję otartą skórkę z cytryny. Wlewam mleko i olej, krótko miksuję. Teraz przesiewam mąkę, skrobię i proszek do pieczenia umieszczone w przesiewaczu. Miksuję na najwolniejszych obrotach do uzyskania jednolitej masy. Pod koniec miksowania wlewam sok cytrynowy.
Ciasto wylewam do przygotowanej formy i równo rozprowadzam. Piekę w nagrzanym piekarniku do 160°C na złoty kolor około 20 minut. Zawsze sprawdzam patyczkiem czy jest upieczone.
Odwracam do góry dnem i studzę na kratce kuchennej. Taki spód doskonale komponuje się z różnymi kremami oraz owocami.
Propozycja podania.
Propozycja podania. Smacznego.