Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Blat kokosowy to bardzo smakowita część składowa do tortu. U nas lubi się kokos, więc często dokładam do różnych tortów ten blat kokosowy. Robi się go bardzo prosto, a smakuje wyśmienicie. Niedługo dołączę przepis na tort kokosowy, ale na razie sam blat, bo można go użyć do praktycznie każdego tortu.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 317
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 27500
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8983
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 744
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 317
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 27500
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8983
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 744
Składniki
Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli Do ubitych białek dodajemy cukier i dalej ubijamy, aż cukier się rozpuści
Do ubitej piany z cukrem dosypujemy przesianą mąkę i wiórki i delikatnie mieszamy za pomocą szpatułki
Tortownicę ( u mnie 23 cm ) wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej masę. Wyrównujemy
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy ok 25-30 minut
Wyjmujemy z piekarnika i studzimy Używamy jako jedną z warstw do tortu