Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Blat kokosowy to bardzo smakowita część składowa do tortu. U nas lubi się kokos, więc często dokładam do różnych tortów ten blat kokosowy. Robi się go bardzo prosto, a smakuje wyśmienicie. Niedługo dołączę przepis na tort kokosowy, ale na razie sam blat, bo można go użyć do praktycznie każdego tortu.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19819
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 470
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6881
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242673
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19819
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 470
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6881
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242673
Składniki
Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli Do ubitych białek dodajemy cukier i dalej ubijamy, aż cukier się rozpuści
Do ubitej piany z cukrem dosypujemy przesianą mąkę i wiórki i delikatnie mieszamy za pomocą szpatułki
Tortownicę ( u mnie 23 cm ) wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej masę. Wyrównujemy
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy ok 25-30 minut
Wyjmujemy z piekarnika i studzimy Używamy jako jedną z warstw do tortu