Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Blondie, czyli białe brownie. Ciasto z dużą ilością białej czekolady. Czekoladową słodycz równoważą kwaskowe owoce.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 343
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2415
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 343
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2415
Składniki
Ciasto robiłam na tortownicy 28cm. Czekolady łamiemy. Podgrzewamy z masłem w kąpieli wodnej do zupełnego rozpuszczenia. Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy aromat, mąkę i opcjonalnie proszek. Bez proszku uzyskamy ciasto bardziej zbite - jak typowe brownie. Dolewamy powoli czekolady rozpuszczone z masłem. Na końcu dodajemy owoce i delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto wylewamy do tortownicy. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.