Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie do wykonania ciasto do popołudniowej kawy.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 476
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 476
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Składniki
Blaszkę 24 x35 cm wyłożyć papierem do pieczenia.Ułożyć warstwę herbatników.
Jabłka obrać zetrzeć na tarce o grubszych oczkach, usmażyć pod koniec smażenia dodać galaretkę wiśniową ,dokładnie wymieszać .Wyłożyć na herbatniki.
Przykryć herbatnikami.
Posmarować konfiturą ,ja wybrałam malinową .
Jabłko z czerwoną skórką pokroić na cienkie płatki ,ułożyć dekoracje.
Galaretki pomarańczowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, gdy zaczną tężeć wyłożyć na ciasto.