Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie do wykonania ciasto do popołudniowej kawy.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10525
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6075
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5334
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12938
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4680
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10525
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6075
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5334
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12938
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4680
Składniki
Blaszkę 24 x35 cm wyłożyć papierem do pieczenia.Ułożyć warstwę herbatników.
Jabłka obrać zetrzeć na tarce o grubszych oczkach, usmażyć pod koniec smażenia dodać galaretkę wiśniową ,dokładnie wymieszać .Wyłożyć na herbatniki.
Przykryć herbatnikami.
Posmarować konfiturą ,ja wybrałam malinową .
Jabłko z czerwoną skórką pokroić na cienkie płatki ,ułożyć dekoracje.
Galaretki pomarańczowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, gdy zaczną tężeć wyłożyć na ciasto.