Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny kawowy deser w prostszej wersji bez dodatku jajek.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Blaszka 22x22 Zimną śmietankę i mascarpone ubij z cukrami na sztywną masę. Zimną kawę przelej do naczynia dużego na tyle żeby swobodnie moczyć w nim biszkopty. Biszkopty namaczaj bardzo krótko w kawie z dwóch stron. * Uwaga: biszkopty namaczaj bardzo krótko w kawie ponieważ błyskawicznie chłoną płyn i wystarczy im dosłownie muśnięcie kawy. Namoczone biszkopty układaj na dnie blaszki. Na warstwie biszkoptów rozsmaruj połowę masy śmietanowej. Następnie ułóż kolejną warstwę biszkoptów namoczonych w kawie. Na wierzchu rozsmaruj drugą część masy. Gotowe ciasto przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na min. kilka godzin a najlepiej na całą noc. Przed podaniem wierzch ciasta posyp obficie kakao, smacznego!