Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny kawowy deser w prostszej wersji bez dodatku jajek.
Przepis dnia
Czekoladowe muffiny to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Wilgotne i puszyst...
Odsłon: 254
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 356
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4465
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1873
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3694
Przepis dnia
Czekoladowe muffiny to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Wilgotne i puszyst...
Odsłon: 254
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 356
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4465
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1873
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3694
Składniki
Blaszka 22x22 Zimną śmietankę i mascarpone ubij z cukrami na sztywną masę. Zimną kawę przelej do naczynia dużego na tyle żeby swobodnie moczyć w nim biszkopty. Biszkopty namaczaj bardzo krótko w kawie z dwóch stron. * Uwaga: biszkopty namaczaj bardzo krótko w kawie ponieważ błyskawicznie chłoną płyn i wystarczy im dosłownie muśnięcie kawy. Namoczone biszkopty układaj na dnie blaszki. Na warstwie biszkoptów rozsmaruj połowę masy śmietanowej. Następnie ułóż kolejną warstwę biszkoptów namoczonych w kawie. Na wierzchu rozsmaruj drugą część masy. Gotowe ciasto przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na min. kilka godzin a najlepiej na całą noc. Przed podaniem wierzch ciasta posyp obficie kakao, smacznego!