Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wysyp borówki amerykańskiej zmotywował mnie do zrobienia tego pysznego ciasta
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3560
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1730
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1078
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 204
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3560
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1730
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1078
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 204
Składniki
Na stolnicę przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, posiekać z zimnym tłuszczem. Dodać żółtka, cukier puder, wyrobić ciasto. 1/3 ciasta owinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika, a pozostałym wyłożyć formę.
Borówkę wypłukać, osączyć i wyłożyć na ciasto. Posypać kakao.
Białka ubić na sztywną pianę , stopniowo dodawać cukier ciągle ubijając.
Pod koniec ubijania dodać budyń i sok z cytryny, wymieszań na małych obrotach.
Pianą przykryć borówki, a na nią zetrzeć ciasto wyjęte z lodówki.
Piec 40 min w 180 st. na termoobiegu. Życzę smacznego :)