Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wysyp borówki amerykańskiej zmotywował mnie do zrobienia tego pysznego ciasta
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 8
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 17
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 92
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 59
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 8
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 17
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 92
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 59
Składniki
Na stolnicę przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, posiekać z zimnym tłuszczem. Dodać żółtka, cukier puder, wyrobić ciasto. 1/3 ciasta owinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika, a pozostałym wyłożyć formę.
Borówkę wypłukać, osączyć i wyłożyć na ciasto. Posypać kakao.
Białka ubić na sztywną pianę , stopniowo dodawać cukier ciągle ubijając.
Pod koniec ubijania dodać budyń i sok z cytryny, wymieszań na małych obrotach.
Pianą przykryć borówki, a na nią zetrzeć ciasto wyjęte z lodówki.
Piec 40 min w 180 st. na termoobiegu. Życzę smacznego :)