Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy takie wypieki z kwiatami. Tym razem ciasteczka są z dodatkiem rukoli i aromatu migdałowego. Ciasteczka robiłyśmy z kilkuletnią Julą.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 225
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4509
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12219
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6929
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5658
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 225
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4509
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12219
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6929
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5658
Składniki
Wychodzi około 30 ciasteczek. Bratki oczyścić pędzelkiem. Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, dodać rukolę, barwnik i pokrojone zimne masło. Wszystko szybko posiekać i zagnieść na jednolite gładkie ciasto. Uformować kulę, zawinąć w torebkę foliową i schłodzić.
Z schłodzonego ciasta formować kulki wielkości małego orzecha włoskiego, każdą kulkę lekko spłaszczyć dłonią i posmarować białkiem ubitym z cukrem. Na każde kółko nałożyć jeden kwiatek, delikatnie wygładzić.
Ciastka przełożyć na blachę pokrytą papierem do pieczenia, kwiaty jeszcze raz posmarować białkiem. Piec w 180 C przez kilkanaście minut do delikatnego przyrumienienia.