Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy takie wypieki z kwiatami. Tym razem ciasteczka są z dodatkiem rukoli i aromatu migdałowego. Ciasteczka robiłyśmy z kilkuletnią Julą.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 202
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 291
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 288
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 202
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 291
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 288
Składniki
Wychodzi około 30 ciasteczek. Bratki oczyścić pędzelkiem. Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, dodać rukolę, barwnik i pokrojone zimne masło. Wszystko szybko posiekać i zagnieść na jednolite gładkie ciasto. Uformować kulę, zawinąć w torebkę foliową i schłodzić.
Z schłodzonego ciasta formować kulki wielkości małego orzecha włoskiego, każdą kulkę lekko spłaszczyć dłonią i posmarować białkiem ubitym z cukrem. Na każde kółko nałożyć jeden kwiatek, delikatnie wygładzić.
Ciastka przełożyć na blachę pokrytą papierem do pieczenia, kwiaty jeszcze raz posmarować białkiem. Piec w 180 C przez kilkanaście minut do delikatnego przyrumienienia.