Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Intensywnie czekoladowe brownie bez pieczenia, z orzechami i daktylami.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 66
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 83
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 90
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 585
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 956
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 66
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 83
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 90
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 585
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 956
Składniki
Orzechy włoskie i migdały umieścić w malakserze i zmiksować na proszek. Następnie wmieszać do orzechów kakao i sól. Dodać daktyle i jeszcze raz zmiksować do uzyskania zbitej masy. Jeżeli wszystkie składniki dobrze się nie połączą, trzeba je przenieść do osobnej miski i połączyć ręka lub łyżką. Blachę 15×15 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masą daktylową wypełnić całą blaszkę, dociskając mocno do spodu. Brownie chłodzić w zamrażalniku przez około 15-20 minut. Ganache: Czekoladę, mleko olej i sól umieścić w misce z grubym dnem. Miskę położyć na garnek z wrzątkiem i cały czas mieszać, do rozpuszczenia i połączenia wszystkich składników. Ganache wylać na schłodzony spód i odstawić na 20-30 minut do stężenia.