Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie cukinii i deseru brzmi kontrowersyjnie? Nic bardziej mylnego - to czekoladowe ciasto z pewnością podbije serca nawet największych sceptyków. To właśnie dodatek cukinii sprawia, że jest ono cudownie wilgotne, tworząc idealny duet z intensywnie czekoladowym brownie. Jeżeli szukasz smacznego i zdrowego deseru o niskiej zawartości węglowodanów, ten przepis z pewnością jest dla ciebie.
Mikser, keksówka
Super propozycja na wykorzystanie dojrzałych bananów.
Odsłon: 2245
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 26977
Przepis dnia
Na Wigilijnym stole króluje oczywiście karp. Warto jednak przygotować również...
Odsłon: 26976
Super propozycja na wykorzystanie dojrzałych bananów.
Odsłon: 2245
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 26977
Przepis dnia
Na Wigilijnym stole króluje oczywiście karp. Warto jednak przygotować również...
Odsłon: 26976
Składniki
Cukinię zetrzyj na tarce na małych oczkach, lekko posól i odstaw na 15 minut, żeby mogła puścić sok.
W drugiej misce umieść jajka, masło lub olej kokosowy oraz erytrol, a następnie zmiksuj na jednolitą masę. Po chwili dodaj do niej wszystkie suche składniki, czyli mąkę migdałową, kakao i proszek do pieczenia, ponownie wszystko razem miksując.
Cukinię dokładnie odciśnij z nadmiaru soku i dodaj do powstałej masy. Czekoladę posiekaj drobno i również dodaj do pozostałych składników. Wymieszaj całość, aby połączyć ze sobą wszystkie składniki i przelej ciasto do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasto umieść w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza (opcja góra-dół), a następnie obniż temperaturę do 160 stopni i piecz brownie przez około 50 minut. Gotowy wypiek umieść na kratce do wystudzenia.