Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie cukinii i deseru brzmi kontrowersyjnie? Nic bardziej mylnego - to czekoladowe ciasto z pewnością podbije serca nawet największych sceptyków. To właśnie dodatek cukinii sprawia, że jest ono cudownie wilgotne, tworząc idealny duet z intensywnie czekoladowym brownie. Jeżeli szukasz smacznego i zdrowego deseru o niskiej zawartości węglowodanów, ten przepis z pewnością jest dla ciebie.
Mikser, keksówka
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 310
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6712
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241599
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2441
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 423
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 310
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6712
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241599
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2441
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 423
Składniki
Cukinię zetrzyj na tarce na małych oczkach, lekko posól i odstaw na 15 minut, żeby mogła puścić sok.
W drugiej misce umieść jajka, masło lub olej kokosowy oraz erytrol, a następnie zmiksuj na jednolitą masę. Po chwili dodaj do niej wszystkie suche składniki, czyli mąkę migdałową, kakao i proszek do pieczenia, ponownie wszystko razem miksując.
Cukinię dokładnie odciśnij z nadmiaru soku i dodaj do powstałej masy. Czekoladę posiekaj drobno i również dodaj do pozostałych składników. Wymieszaj całość, aby połączyć ze sobą wszystkie składniki i przelej ciasto do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasto umieść w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza (opcja góra-dół), a następnie obniż temperaturę do 160 stopni i piecz brownie przez około 50 minut. Gotowy wypiek umieść na kratce do wystudzenia.