Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne ciacho na festyn szkolny. Moje dzieci są fanami brownie chyba w każdej odsłonie. Muszę przyznać, że mi obecność masła orzechowego i fistaszków nie przeszkadzała. ;)
forma 30x40 cm, mikser, rondelek, miska
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9581
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3212
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6672
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9581
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3212
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6672
Składniki
Czekoladę posiekać i roztopić w kąpieli wodnej. Dodać masło (w kawałkach), cukier i kawę. Całość wymieszać do połączenia składników. Ostudzić.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Formę wyłożyć papierem do pieczenia.
Do ostudzonej masy czekoladowej dodać jajka i zmiksować. Mąkę wymieszać z sodą i połączyć z masą czekoladową.
Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy. Na wierzchu zrobić kleksy z masła orzechowego, widelcem wmieszać je delikatnie do ciasta. Posypać precelkami i orzeszkami.
Piec ok. 25 minut. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i ostudzić. Smacznego :)