Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
na upalny dzień super smakuje prosto z lodówki :)
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2600
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 133
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2600
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 133
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
Biszkopt: całe jajka ubić z cukrem. Do ubitych jajek dodawać powoli gorącą wodę, olej, obie mąki i proszek do pieczenia. Blaszkę wyłożyć papierem pergaminowym i wylać ciasto. Piec w 180 stopniach ok. 30-35 minut.
Mus: 2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 1/2 l wrzątku i wystudzić. Brzoskwinie wypestkować i zmielić w blenderze dodać cukier i wystudzona galaretkę. Przygotować galaretkę brzoskwiniową zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na wystudzony biszkopt wylać mus brzoskwiniowy i wstawić do lodówki żeby stężało. Gdy stężeje na wierzch wylać galaretki brzoskwiniowe i ponownie wstawić do lodówki. Smacznego