Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
na upalny dzień super smakuje prosto z lodówki :)
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9478
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2959
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6537
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9478
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2959
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6537
Składniki
Biszkopt: całe jajka ubić z cukrem. Do ubitych jajek dodawać powoli gorącą wodę, olej, obie mąki i proszek do pieczenia. Blaszkę wyłożyć papierem pergaminowym i wylać ciasto. Piec w 180 stopniach ok. 30-35 minut.
Mus: 2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 1/2 l wrzątku i wystudzić. Brzoskwinie wypestkować i zmielić w blenderze dodać cukier i wystudzona galaretkę. Przygotować galaretkę brzoskwiniową zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na wystudzony biszkopt wylać mus brzoskwiniowy i wstawić do lodówki żeby stężało. Gdy stężeje na wierzch wylać galaretki brzoskwiniowe i ponownie wstawić do lodówki. Smacznego