Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy,lekki ,nie za słodki.Skusi wszystkich;)
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 31
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 32
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 664
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 127
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 31
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 32
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 664
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 127
Składniki
Przygotować tortownicę,w której piekliśmy biszkopt.Włożyć do tortownicy pierwszy blat biszkoptu,wyłożyć na biszkopcie połówki brzoskwiń(kilka połówek zostawić do dekoracji)Zapiąć brzeg tortownicy.
Żelatynę rozpuścić w ponad połowie szkl ciepłej wody.Twaróg utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym ,oraz sokiem z cytryny,wymieszać z rozpuszczoną żelatyną.Śmietanę kremówkę ubić na sztywno,lekko wymieszać z masą twarogową(kilka łyżek śmietany odłożyć do dekoracji)
Gotowy krem rozsmarować na brzoskwiniach i wstawić na 3 godz do lodówki.Drugi krążek ciasta pokroić na 12 kawałków,posypać je cukrem pudrem.Każdą pozostałą brzoskwinie przekroić na 4 cząstki.Udekorować sernik cząstkami brzoskwiń,można zrobić rozetki z bitej śmietany.i położyć biszkoptowe wachlarzyki.