Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser, szczególnie na upały.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 135
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8539
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 358
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5206
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4928
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 135
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8539
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 358
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5206
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4928
Składniki
Żelatynę namoczyć w małej ilości wody, a następnie rozpuścić w 1/2 szklanki gorącego mleka. Odstawić do przestygnięcia. Brzoskwinie wyjąć z puszki i zmiksować z połową syropu. Do pozostałego zimnego mleka dodać śmietanę, cukier, cukier waniliowy i zmiksowany mus brzoskwiniowy. Połączyć z wystudzoną żelatyną. Tortownicę wyłożyć ciasteczkami, przykryć je tężejącą masą, wstawić do lodówki na 20 minut. Galaretki przyrządzić jak na opakowaniu, ale z połową wody. Brzoskwinie z drugiej puszki ułożyć na wierzchu i zalać tężejącą galaretką.