Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczne, szybkie i proste w przygotowaniu ciasteczka, których wspaniały zapach podczas pieczenia wypełnia cały dom :)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 985
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 985
Składniki
Do miski dodajemy obie mąki, 1 opakowanie czekoladowego budyniu oraz cukier. Mieszamy wszystkie suche składniki.
Następnie dodajemy olej rzepakowy, mleko oraz wbijamy 1 jajko i zagniatamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy na grubość około 1 cm i wycinamy foremką dowolne kształty lub formujemy ciasteczka w dłoniach i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasteczka posypujemy wiórkami kokosowymi:
I wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 10 - 12 minut.
Życzę smacznego! :)