Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczne, szybkie i proste w przygotowaniu ciasteczka, których wspaniały zapach podczas pieczenia wypełnia cały dom :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10480
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6039
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5329
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12900
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4648
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10480
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6039
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5329
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12900
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4648
Składniki
Do miski dodajemy obie mąki, 1 opakowanie czekoladowego budyniu oraz cukier. Mieszamy wszystkie suche składniki.
Następnie dodajemy olej rzepakowy, mleko oraz wbijamy 1 jajko i zagniatamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy na grubość około 1 cm i wycinamy foremką dowolne kształty lub formujemy ciasteczka w dłoniach i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasteczka posypujemy wiórkami kokosowymi:
I wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 10 - 12 minut.
Życzę smacznego! :)