Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te ciasteczka są pyszne, takie piaskowe, wprost rozpływają się w ustach. Zapewniam, że na jednym się nie skończy. Polecam na podwieczorek, poczęstunek czy na piknik.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 513
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2550
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1863
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1087
Świąteczne smaki.
Odsłon: 150
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1719
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 513
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2550
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1863
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1087
Świąteczne smaki.
Odsłon: 150
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1719
Składniki
Składniki na ciasto przekładamy do miski.
Następnie zagniatamy ciasto.
Odrywamy kawałki i formujemy z nich kulki o wielkości orzecha włoskiego.
Układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. Między kulkami zachowujemy odstępy ponieważ urosną.
Pieczemy do zrumienienia przez około 20 - 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Podajemy i smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi 2 blaszki ciasteczek.