Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chrupiącą kruszonką idealne do kawki,na śniadanie,piknik czy spotkanie przy grillu.Idealne jako drugie śniadanie do szkoły czy pracy.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326616
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12115
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16951
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326616
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12115
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16951
Składniki
Jabłka wyjmij ze słoika wymieszaj z cynamonem
Z podanych składników zagnieść kruszonkę wstaw do lodówki
Do misy wsyp mąkę,cukier, sól, drożdże dodaj ciepłe mleko,jajko, żółtko i stopione masło.Na koniec skórkę z cytryny i pomarańczy.Recznie lub za pomocą miksera z dużym hakiem wyrób elastyczne ciasto. Wyrabiają około 10 min.Odstsw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia Stolnicę oprósz mąka ciasto rozwałkuj i wycinaj kółka,na każde nakładaj po łyżeczce jabłek wklejaj i formuj bułeczki układaj sklejonym do dołu po zrobieniu wszystkich bułeczki przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut żeby odpoczeły.Nastepnie układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp kruszonką.Piecz 25 minut na złoty kolor.Do nadzienia możesz użyć dowolnego dżemu lub powideł.Z tego przepisu wychodzi dużo kruszonka jeśli Ci zostanie możesz ją zamrozić i wykorzystać innym razem.Goraco polecam.Smacznego.