Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chrupiącą kruszonką idealne do kawki,na śniadanie,piknik czy spotkanie przy grillu.Idealne jako drugie śniadanie do szkoły czy pracy.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 22
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21658
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 22
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21658
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Składniki
Jabłka wyjmij ze słoika wymieszaj z cynamonem
Z podanych składników zagnieść kruszonkę wstaw do lodówki
Do misy wsyp mąkę,cukier, sól, drożdże dodaj ciepłe mleko,jajko, żółtko i stopione masło.Na koniec skórkę z cytryny i pomarańczy.Recznie lub za pomocą miksera z dużym hakiem wyrób elastyczne ciasto. Wyrabiają około 10 min.Odstsw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia Stolnicę oprósz mąka ciasto rozwałkuj i wycinaj kółka,na każde nakładaj po łyżeczce jabłek wklejaj i formuj bułeczki układaj sklejonym do dołu po zrobieniu wszystkich bułeczki przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut żeby odpoczeły.Nastepnie układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp kruszonką.Piecz 25 minut na złoty kolor.Do nadzienia możesz użyć dowolnego dżemu lub powideł.Z tego przepisu wychodzi dużo kruszonka jeśli Ci zostanie możesz ją zamrozić i wykorzystać innym razem.Goraco polecam.Smacznego.