Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowsza wersja znanego ciasta. Buraki nie są wyczuwalne w smaku.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2244
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3313
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1361
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2115
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2244
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3313
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1361
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2115
Składniki
1. W garnku roztopić masło. 2. Dodać 200 gr czekolady odstawić n bok co jakiś czas mieszając, tak aby powstał jednolity sos. Potem należy trochę go wystudzić. 3. Do miski wbić jajka, dodać cukier i wymieszać mikserem do powstania puszystej masy. 4. Dodać powstały wcześniej sos czekoladowy i wymieszać do powstania jednolitej masy. 5. Dodawać stopniowo mąkę i proszek do pieczenia, ciągle mieszając. 6. Dodać buraczki i pokruszona w drobne kawałki resztę czekolady. 7. Całość dokładnie wymieszać. Ja czasem mi lubię dodać jeszcze odrobinę cynamonu, co fajnie, delikatnie przełamuje smak. 8. Przelać ciasto do formy i piec w temperaturze 170 -180 ºC przez około 20 - 25 minut.