Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowsza wersja znanego ciasta. Buraki nie są wyczuwalne w smaku.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 489
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16726
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 416
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 489
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16726
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 416
Składniki
1. W garnku roztopić masło. 2. Dodać 200 gr czekolady odstawić n bok co jakiś czas mieszając, tak aby powstał jednolity sos. Potem należy trochę go wystudzić. 3. Do miski wbić jajka, dodać cukier i wymieszać mikserem do powstania puszystej masy. 4. Dodać powstały wcześniej sos czekoladowy i wymieszać do powstania jednolitej masy. 5. Dodawać stopniowo mąkę i proszek do pieczenia, ciągle mieszając. 6. Dodać buraczki i pokruszona w drobne kawałki resztę czekolady. 7. Całość dokładnie wymieszać. Ja czasem mi lubię dodać jeszcze odrobinę cynamonu, co fajnie, delikatnie przełamuje smak. 8. Przelać ciasto do formy i piec w temperaturze 170 -180 ºC przez około 20 - 25 minut.