Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna wersja ciasta pod tą nazwą, ciasto pyszne, lekkie, kwaskowe
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12131
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1358
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12818
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4430
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12131
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1358
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12818
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4430
Składniki
1. ubić białka, dodać cukier, żółtka, wodę, zmiksować, dodać przesianą mąkę z cappuccino i proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszań, wylać na brytfannę, piec ok 30 min w 180 st, 2. galaretkę rozpuścić w 3/4 szkl wody, 3. śmietanę ubić, dodać śnieżkę, cappuccino i tężejącą galaretkę, 4. zimne ciasto przekroić na 2 części, na jedną część wyłożyć krem, przykryć drugim ciastem, wierzch posmarować resztą kremu, dobrze wystudzić, 5. kto lubi bardziej wilgotne ciasta może przed nałożeniem kremu nasączyć ciasto, smacznego