Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 339
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15120
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3068
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 339
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15120
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3068
Składniki
Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową ,Mąkę przesiewamy ,jajko z żółtkiem ucieramy z połową cukru ,drożdże rozrabiamy z mlekiem cukrem i odstawiamy do wyrośnięcia ,jeśli są to suche to składniki mieszamy ze sobą ale bez masła .W obu przypadkach masło dodaje po zagnieceniu ciasta ,i wtedy masło i jeszcze raz zagniatam ciasto .Odstawiamy do wyrośnięcia ,na 2-3 godziny ,po tym czasie dzielimy na części zaplatamy warkocz odstawiamy do ponownego wyrośnięcia ,smarujemy jajkiem rozmąconym z odrobiną mleka (można posypać kruszonką).Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180-170st pieczemy 30 minut.