Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chałwę przypomina tylko z nazwy ale to niezapomniany i wyjątkowy smak !!!!
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 177
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 177
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Składniki
Cukier z wodą gotować przez 20 miinut, aż powstanie syrop o konsystencji śmietanki. Kaszę mannę smażyć na rozgrzanym maśle stale mieszając, aż nabierze jasnego, żółtego koloru. Wlać syrop do kaszy i mieszać aż się dokładnie połączy. Przełożyć masę do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego do ok. 120 stopni C. na 15 minut (w tym czasie kasza wchłonie syrop). Po wyjęciu z piekarnika do masy dodać orzechy i cynamon, dokładnie wymieszać i nakładać do salaterek mocno ugniatając. Poczekać aż wystygnie. Przechowywać w lodówce. Moża zrobić połowę z cynamonem i połowę bez.