Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chałwę przypomina tylko z nazwy ale to niezapomniany i wyjątkowy smak !!!!
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4540
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34319
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2029
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113720
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4540
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34319
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2029
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113720
Składniki
Cukier z wodą gotować przez 20 miinut, aż powstanie syrop o konsystencji śmietanki. Kaszę mannę smażyć na rozgrzanym maśle stale mieszając, aż nabierze jasnego, żółtego koloru. Wlać syrop do kaszy i mieszać aż się dokładnie połączy. Przełożyć masę do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego do ok. 120 stopni C. na 15 minut (w tym czasie kasza wchłonie syrop). Po wyjęciu z piekarnika do masy dodać orzechy i cynamon, dokładnie wymieszać i nakładać do salaterek mocno ugniatając. Poczekać aż wystygnie. Przechowywać w lodówce. Moża zrobić połowę z cynamonem i połowę bez.