Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało pracochlonne i rozpływa się w ustach
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84911
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2217
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9786
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3543
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6892
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84911
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2217
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9786
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3543
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6892
Składniki
Jajka sparzamy,oddzielamy żółtka od bialek.Bialka ubijamy na sztywną pianę.Miksując,stopniowo dodajemy cukier wymieszany z cukrem waniliowym oraz żółtka.Mąkę,budynie i proszek mieszamy i dodajemy do masy.Całość delikatnie mieszamy.Pieczemy 30min. w piekarniku rozgrzanym do temp.160stopni C.Ciasto przekrawamy w poprzek na dwa placki.
Budynie gotujemy na mleku,studzimy.Margarynę siekamy i ucieramy,dodając po łyżce zimnego budyniu.Na koniec dodajemy zmiksowaną chałwę.
Na jeden placek wykładamy połowę masy,przykrywamy drugim plackiem i wykładamy resztę kremu.Wierzch posypujemy czekoladą.
RADA:Ponieważ ciasto jest dość slodkie,najlepiej posypać go gorzką czekoladą.