Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chałwowiec z delicjami w sam raz na święta, ciasto z pyszną masą!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10853
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6230
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5383
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13159
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4898
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10853
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6230
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5383
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13159
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4898
Składniki
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Następnie wlać żółtka i wsypać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i startą na drobnej tarce czekoladą. Wymieszać i upiec biszkopt na formie 25/36 do 20 minut w 180 stopniach.
Masa: Masło ucieramy z cukrem pudrem i alkoholem. Wsypujemy pokruszoną chałwę, orzechy i pokrojone rodzynki w czekoladzie. Mieszamy.
Masa śmietanowa: Śmietanki ubić na sztywno i wlać do nich tężejące galaretki truskawkowe rozpuszczone we wrzątku. Zmiksować. Czekoladę zetrzeć na tarce i wmieszać w śmietanę. Przełożenie: Biszkopt- masa chałwowa- delicje- masa śmietanowa- dekoracja.