Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chałwowiec z delicjami w sam raz na święta, ciasto z pyszną masą!
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 441
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1017
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 106
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 441
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1017
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 106
Składniki
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Następnie wlać żółtka i wsypać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i startą na drobnej tarce czekoladą. Wymieszać i upiec biszkopt na formie 25/36 do 20 minut w 180 stopniach.
Masa: Masło ucieramy z cukrem pudrem i alkoholem. Wsypujemy pokruszoną chałwę, orzechy i pokrojone rodzynki w czekoladzie. Mieszamy.
Masa śmietanowa: Śmietanki ubić na sztywno i wlać do nich tężejące galaretki truskawkowe rozpuszczone we wrzątku. Zmiksować. Czekoladę zetrzeć na tarce i wmieszać w śmietanę. Przełożenie: Biszkopt- masa chałwowa- delicje- masa śmietanowa- dekoracja.