Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Charlotte z serem i mandarynkami"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 160
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 69
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1127
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 160
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 69
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1127
Składniki
Mandarynki umyj, obierz, podziel na czą stki. Usuń błonki oraz ewentualne pesteczki. Biały ser przepuść przez maszynkę (lub użyj gotowego mielonego sera).Utrzyj razem z cukrem i cukrem waniliowym oraz skórką otartą z połowy cytryny. Kremówkę ubij na sztywno, wmieszaj do masy serowej.
Żelatynę namocz w 100 ml chłodnej wody, podgrzej i rozpuść. Zostaw do przestudzenia, dodaj do utartej masy serowej. Starannie rozmieszaj. Odstaw do lekkiego stężenia.
Tortownicę wyłóż folią spożywczą. Na spodzie ułóż gotowy blat tortowy. Boki tortownicy wykładaj podłużnymi biszkoptami. Partiami nakładaj tężejącą masę serową – tak, by biszkopty się nie poprzewracały. Odstaw ciasto do lodówki do stężenia.
Galaretkę rozpuść w połowie przewidzianej ilości wody. Na wierzchu tortu ułóż mandarynki, zalej galaretką. Schłodź.
16 porcji, czas ok. 45 min; porcja – 340 kcal, cena 1,80 zł.Źródło: Świat kobiety