Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser furora z lat 80-tych. Ciasto bez pieczenia i łatwe nawet dla osób, które nie pieką.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 773
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 67
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 773
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 67
Składniki
Dzień wcześniej zrobiłam galaretkę i wylałam ja do płaskiego naczynia aby było łatwo ją kroić. 400 g twarogu zmalaksowałam z dodatkiem łyżki cukru wanilinowego i łychy cukru. jesli masa jest zbyt sucha można dodać śmietany 18%. Starłam na drobnym oczku gorzkiej czekolady i dodałam i wymieszałam.
Herbatniki ciemne ułożyłam na macie i folii spożywczej- łatwiej będzie zawijać. 3 na 6 sztuk. Wyłożyłam połowę masy twarogowej z wiórkami i przykryłam jasnymi herbatnikami.
Zmalaksowałam kolejna partię twarogu z cukrem i cukrem wanilinowym i wyłożyłam.
Wykroiłam galaretkę i dałam po środku. Złożyłam chatkę i posmarowałam ją po wierzchu resztą masy z wiórkami czekoladowymi. Chatkę schłodziłam w lodówce.
Do cukru pudru dałam barwnik spożywczy i odrobinę wrzątku tak aby powstał gęsty lukier.
Z okienek czekolady zrobiłam komin. Lukrem polałam całość. Można jeść po lekkim schłodzeniu.
Smacznego :)