Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leciutkie ciasteczka, poprawiające tak zwany "komfort trawienny", przygotowane w sposób dietetyczny, zgodnie z metodą proteinową Pierre''a Dukana.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5949
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5949
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
W miseczce mieszamy żółtka jajek, otręby, słodzik i aromat.
Ubijamy pianę z białek, dodajemy do wcześniej przygotowanej masy, lekko mieszamy. Po wymieszaniu otrzymujemy piankę o konsystencji ubitych białek, bardzo puszystą. Ciasto wykładamy dużą łyżką na blachę z papierem do pieczenia.
Pieczemy 15 - 20 minut w 180 stopniach, po połowie można wyłączyć górną blachę.
. Szału nie ma, wsi nie pali, ale zdrowe i pyszne, więc polecam ;-)