Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbliża się magiczny czas świąt. Pora zacząć piec ciasteczka pod choinkę. Te zamknięte w szczelnym pojemniczku doczekają. No może, nie doczekają :) gdy będę w zasięgu wzroku :)
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 186
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 27
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17404
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 186
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 27
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17404
Składniki
Mąki przesiać na stolnicę, wybić jajko i wlać żółtko, wsypać cukier waniliowy.. Posiekać nożem. Następnie połączyć z margaryną. Ciasto w początkowej fazie można zrobić mikserem. Powstaną sypkie grudki, które trzeba zagnieść ręcznie. Z ciasta utworzyć kulę. owinąć we folię i umieścić w lodówce na 1/2 godziny. Po tym czasie wykrawać foremką ciasteczka. Piec ok. 20 minut w 160* Lukier; do szklanki wsypać cukier puder, wlać wodę. Mieszać łyżką, aż powstanie odpowiednia konsystencja. Jeżeli będzie za rzadka, należy dolać cukru. Jeżeli za gęsta, wtedy dolewamy wody.