Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbliża się magiczny czas świąt. Pora zacząć piec ciasteczka pod choinkę. Te zamknięte w szczelnym pojemniczku doczekają. No może, nie doczekają :) gdy będę w zasięgu wzroku :)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7892
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1145
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13657
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7892
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1145
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13657
Składniki
Mąki przesiać na stolnicę, wybić jajko i wlać żółtko, wsypać cukier waniliowy.. Posiekać nożem. Następnie połączyć z margaryną. Ciasto w początkowej fazie można zrobić mikserem. Powstaną sypkie grudki, które trzeba zagnieść ręcznie. Z ciasta utworzyć kulę. owinąć we folię i umieścić w lodówce na 1/2 godziny. Po tym czasie wykrawać foremką ciasteczka. Piec ok. 20 minut w 160* Lukier; do szklanki wsypać cukier puder, wlać wodę. Mieszać łyżką, aż powstanie odpowiednia konsystencja. Jeżeli będzie za rzadka, należy dolać cukru. Jeżeli za gęsta, wtedy dolewamy wody.