Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbliża się magiczny czas świąt. Pora zacząć piec ciasteczka pod choinkę. Te zamknięte w szczelnym pojemniczku doczekają. No może, nie doczekają :) gdy będę w zasięgu wzroku :)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 66
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 66
Składniki
Mąki przesiać na stolnicę, wybić jajko i wlać żółtko, wsypać cukier waniliowy.. Posiekać nożem. Następnie połączyć z margaryną. Ciasto w początkowej fazie można zrobić mikserem. Powstaną sypkie grudki, które trzeba zagnieść ręcznie. Z ciasta utworzyć kulę. owinąć we folię i umieścić w lodówce na 1/2 godziny. Po tym czasie wykrawać foremką ciasteczka. Piec ok. 20 minut w 160* Lukier; do szklanki wsypać cukier puder, wlać wodę. Mieszać łyżką, aż powstanie odpowiednia konsystencja. Jeżeli będzie za rzadka, należy dolać cukru. Jeżeli za gęsta, wtedy dolewamy wody.