Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała alternatywa dla oponek serowych.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 948
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 534
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 948
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 534
Składniki
Masło roztapiamy i łączymy z letnim mlekiem, drożdżami i mąką. Miksujemy, aż ciasto będzie zwarte, odstawiamy na kilka godzin do wyrośnięcia.
Ciasto powinno co najmniej podwoić objętość. Po wyrośnięciu chwilę wyrabiamy ręką i wałkujemy na placek o grubości ok 0,5 cm. Szklanką wycinamy kułka, a kieliszkiem robimy w nich otwory.
Smażymy do zarumienienia i podajemy posypane cukrem pudrem, lukrem lub polewą czekoladową.