Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała alternatywa dla oponek serowych.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414441
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2302
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414441
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2302
Składniki
Masło roztapiamy i łączymy z letnim mlekiem, drożdżami i mąką. Miksujemy, aż ciasto będzie zwarte, odstawiamy na kilka godzin do wyrośnięcia.
Ciasto powinno co najmniej podwoić objętość. Po wyrośnięciu chwilę wyrabiamy ręką i wałkujemy na placek o grubości ok 0,5 cm. Szklanką wycinamy kułka, a kieliszkiem robimy w nich otwory.
Smażymy do zarumienienia i podajemy posypane cukrem pudrem, lukrem lub polewą czekoladową.