Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała alternatywa dla oponek serowych.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 70
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1191
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 189
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 70
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1191
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 189
Składniki
Masło roztapiamy i łączymy z letnim mlekiem, drożdżami i mąką. Miksujemy, aż ciasto będzie zwarte, odstawiamy na kilka godzin do wyrośnięcia.
Ciasto powinno co najmniej podwoić objętość. Po wyrośnięciu chwilę wyrabiamy ręką i wałkujemy na placek o grubości ok 0,5 cm. Szklanką wycinamy kułka, a kieliszkiem robimy w nich otwory.
Smażymy do zarumienienia i podajemy posypane cukrem pudrem, lukrem lub polewą czekoladową.