Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała alternatywa dla oponek serowych.
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 310
Przepis na aromatyczny makaron tagliatelle, pachnący młodym czosnkiem i śwież...
Odsłon: 18601
Oxymel to świetny domowy wspomagacz odporności! Nazwa oznacza z łaciny dosłow...
Odsłon: 113
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 310
Przepis na aromatyczny makaron tagliatelle, pachnący młodym czosnkiem i śwież...
Odsłon: 18601
Oxymel to świetny domowy wspomagacz odporności! Nazwa oznacza z łaciny dosłow...
Odsłon: 113
Składniki
Masło roztapiamy i łączymy z letnim mlekiem, drożdżami i mąką. Miksujemy, aż ciasto będzie zwarte, odstawiamy na kilka godzin do wyrośnięcia.
Ciasto powinno co najmniej podwoić objętość. Po wyrośnięciu chwilę wyrabiamy ręką i wałkujemy na placek o grubości ok 0,5 cm. Szklanką wycinamy kułka, a kieliszkiem robimy w nich otwory.
Smażymy do zarumienienia i podajemy posypane cukrem pudrem, lukrem lub polewą czekoladową.