Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto chrustowe, więc spokojnie można uznać, że to deser karnawałowy. Z drugiej strony serduszka, czyli i na Walentynki jak znalazł. :))
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8047
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 367
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3597
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8047
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 367
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3597
Składniki
Z podanych składników, na stolnicy zagnieść ciasto, podzielić na części. Następnie każdy kawałek ciasta rozwałkować, na dość cienkie placki. Wykrawać nożem duże serca. W każdym dużym serduszku wykroić małe, tak aby powstało serce z dziurką.
Serduszka smażyć na rozgrzanym oleju, na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym, posypać cukrem pudrem. Smacznego.