Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto chrustowe, więc spokojnie można uznać, że to deser karnawałowy. Z drugiej strony serduszka, czyli i na Walentynki jak znalazł. :))
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 172
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 788
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 426
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1227
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 172
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 788
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 426
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1227
Składniki
Z podanych składników, na stolnicy zagnieść ciasto, podzielić na części. Następnie każdy kawałek ciasta rozwałkować, na dość cienkie placki. Wykrawać nożem duże serca. W każdym dużym serduszku wykroić małe, tak aby powstało serce z dziurką.
Serduszka smażyć na rozgrzanym oleju, na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym, posypać cukrem pudrem. Smacznego.