Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Chrupiący, słodki i owocowy torcik. W sam raz na przyjęcie urodzinowe dla dziesięciolatki.
tortownica 26 cm, mikser, rondelek, miska
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2803
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2803
Składniki
Torownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
Masę nugatową roztopić w kąpieli wodnej lub w garnku. Dodać połamane sucharki i dokładnie wymieszać. Przełożyć do przygotowanej formy, wyrównać powierzchnię.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Osobno wymieszać serek z cukrem, cukrem waniliowym i żelatyną-fix. Połączyć z ubitą kremówką. Połowę masy wyłożyć na spód nugatowo-sucharkowy.
Na masę wysypać mielone orzechy i przykryć drugą połową masy serowej. Wstawić do lodówki na pół godziny.
Sok, polewę (proszek) i cukier wymieszać i zagotować. * Zostawić na ok. 1 minutę do przestudzenia. Zamrożone maliny wyłożyć na ciasto. Zalać przygotowaną polewą.
Wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny. Smacznego :) * Zamiast polewy i soku, można oczywiście użyć galaretki malinowej ( na 400ml wody)