Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Chrupiący, słodki i owocowy torcik. W sam raz na przyjęcie urodzinowe dla dziesięciolatki.
tortownica 26 cm, mikser, rondelek, miska
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Składniki
Torownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
Masę nugatową roztopić w kąpieli wodnej lub w garnku. Dodać połamane sucharki i dokładnie wymieszać. Przełożyć do przygotowanej formy, wyrównać powierzchnię.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Osobno wymieszać serek z cukrem, cukrem waniliowym i żelatyną-fix. Połączyć z ubitą kremówką. Połowę masy wyłożyć na spód nugatowo-sucharkowy.
Na masę wysypać mielone orzechy i przykryć drugą połową masy serowej. Wstawić do lodówki na pół godziny.
Sok, polewę (proszek) i cukier wymieszać i zagotować. * Zostawić na ok. 1 minutę do przestudzenia. Zamrożone maliny wyłożyć na ciasto. Zalać przygotowaną polewą.
Wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny. Smacznego :) * Zamiast polewy i soku, można oczywiście użyć galaretki malinowej ( na 400ml wody)