Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawe w smaku i bardzo kruche ciastka. Doskonałe do kawy. Tłuszcz powstały ze skwarek użyłam zamiast masła.
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2163
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 820
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2163
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 820
Składniki
Skwarki kroje drobno i smażę. Studzę i mielę w maszynce. Mąkę przesiewam. Do mąki dodaje cukier, jajka i zmielone skwarki. Zagniatam ciasto. Chłodzę około 2 godzin. Ciasto rozwałkowuję na grubość około 4 milimetrów. Wycinam np.: kółka. Ciastka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 20 minut w 180 stopniach. Studzę i posypuję cukrem pudrem
Zapraszam na mojego bloga!