Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wykonane wraz z wnukiem Olo.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 38
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8618
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 881
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 38
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8618
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 881
Składniki
Mąkę wymieszać z amoniakiem. Posiekać z margaryną. Do mąki dodać żółtka i stopniowo dodawać śmietanę. Zagniatamy ciasto. Następnie wkładamy na 30 min. do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na grubość 0,5 cm i wycinamy ciasteczka foremkami. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Białka roztrzepujemy widelcem i smarujemy ciastka. Posypujemy cukrem. Piekarnik rozgrzewamy. Ciastka pieczemy w temp. 180 st. C przez 20-30 min. aż będą złociste.